βαψιμο αυτοκινητου

Προετοιμασία Βαφής Αυτοκινήτου Σχολιάστε

Βήμα 1: Καθαρισμός αυτοκινήτου
Όταν ένα αυτοκίνητο ή μέρος αυτό φτάσει στο φανοβαφείο και είναι έτοιμο προς βαφή, πρώτα πρέπει όλες οι επιφάνειες να καθαρισθούν. Φυσικά το πλύσιμο αυτό είναι εξειδικευμένο, για αυτό χρησιμοποιείται υλικό απομάκρυνσης σιλικόνης και ειδικό πανί απομάκρυνσης σκόνης.

Βήμα 2: Τρίψιμο για την απομάκρυνση τυχόν διάβρωσης
Κατά την διάρκεια της επισκευής είναι πιθανόν να υπάρξουν διαβρώσεις, όταν απομακρυνθούν τα προστατευτικά στρώματα από τη λαμαρίνα. Η απομάκρυνση αυτή γίνεται με τρίψιμο, το οποίο πρέπει να γίνει προσαρμοστικά στην επιφάνεια, ώστε να καθαριστεί η τελείως η λαμαρίνα.  Ωστόσο πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε να μην μειωθεί το πάχος της λαμαρίνας.


Βήμα 3: Η αναγκαία αδρανοποίηση

Στην ουσία η αδρανοποίηση αφορά την δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος για την αποφυγή διάβρωσης. Γίνεται με οξέα ψευδαργύρου, τα οποία θα περασθούν επάνω από τη λαμαρίνα ή πάνω από την γαλβανισμένη λαμαρίνα.

Βήμα 4: Απολίπανση της επιφάνειας
Είναι αναγκαίο οι επιφάνειες πριν βαφτούν να απολιπανθούν. Η διαδικασία αυτή γίνεται με πεπιεσμένο αέρα και ένα λεπτό στρώμα διαλυτικού. Μόλις περαστεί ο διαλύτης και πριν εξατμιστεί θα πρέπει η επιφάνεια να τριφτεί για να μην δημιουργήσει διαβρώσεις.

Βήμα 5: Τρίψιμο με τριβείο και γυαλόχαρτο
Το τρίψιμο γίνεται είτε με ένα παλμικό τριβείο, είτε με γυαλόχαρτο Ρ80 η Ρ100

Γράψτε το Σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Send this to a friend